Arbetsterapeut/rehabkoordinator till Krys vårdcentral i Nyköping

 • Location
  • Sweden
 • Date Posted
 • Oct. 26, 2021
 • Function
 • Clinical Research
 • Sector
 • Healthcare

Arbetsterapeut med uppdrag som rehabkoordinator på Krys vårdcentral i Nyköping!

Kry fortsätter resan mot att ta ansvar för hela primärvårdsuppdraget där patientresan kan innebära både digitala och fysiska vårdmöten med kliniker. Vi är glada att vi redan idag kan erbjuda dig möjligheten att arbeta både digitalt och fysiskt hos oss på Krys vårdcentral i Nyköping.

Krys vårdcentral i Nyköping ligger vid Stora torget, centralt i Nyköping. På vårdcentralen finns diabetes, hjärtsvikt och astma/KOL mottagning. Vi arbetar delvis i tvärprofessionella team och erbjuder våra patienter utbildningar i exempelvis artros, KOL samt hjärtsvikt. Vår personal deltar fortlöpande i utbildningar och forskningsstudier. Arbetet sker på uppdrag av Region Sörmland.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en arbetsterapeut/rehabkoordinator till vårt kompetensstarka team då vår nuvarande arbetsterapeut går på föräldraledighet.

Dina arbetsuppgifter som arbetsterapeut:

Du kommer att genomföra arbetsterapeutiska bedömningar, behandlingar samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel på vårdcentralen. En stor del av arbetet består av handrehabilitering. Detta innebär självständig bedömning av patientens behov, behandling och utprovning/tillverkning av ortoser. Du kommer tillsammans med sjuksköterska genomföra basala demensutredningar och göra hembesök hos patienterna.

Du kommer tillhöra ett kompetensstarkt team som består av läkare, sjuksköterska, distriktssköterska, fysioterapeut, undersköterska, psykolog och verksamhetschef. Som arbetsterapeut är du ensam inom din profession på vårdcentralen. Det finns därför ett väletablerat samarbete med andra arbetsterapeuter verksamma på Nyköpings Vårdcentraler med nätverksträffar en gång per termin.

Dina arbetsuppgifter som rehabkoordinator:

Som rehabkoordinator träffar du patienter som är sjukskrivna, ofta pga. psykisk ohälsa, stress eller annat. Du har kontinuerliga möten med vårdcentralens läkare för att diskutera pågående sjukskrivningar som kan behöva hjälp med kartläggningssamtal för att identifiera rehabiliteringsbehov. Det förekommer även tvärprofessionella möten med psykolog, läkare och fysioterapeut för samverkan vid komplicerade patientfall.

Som rehabkoordinator kommer du upprätta en rehabiliteringsplan genom samarbete med patient, behandlande läkare eller annan sjukvårdspersonal. Även rådgivning till patienten förekommer angående rehabilitering som kan behövas för att kunna återgå till sysselsättning/arbete. Det kan förekomma samordning med olika myndigheter såsom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Även kontakt med arbetsgivaren för att ha flerpartsmöte är en del av arbetsuppgifterna. Det finns möjlighet till nätverksträffar med andra rehabkoordinatorer samt att det finns en väletablerad introduktion för dig som är ny i rollen som rehabkoordinator inom Region Sörmland.

 • Kvalifikationer & egenskaper
 • Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.
 • Du har några års erfarenhet som arbetsterapeut.
 • Du har erfarenhet från svensk primärvård.
 • Du har erfarenhet inom handrehabilitering och ortostillverkning.
 • Du har kunskap om kognitiva bedömningar vid demensutredningar samt om patienter i behov av vardagsbalans.
 • Du har intresse, kompetens och tidigare erfarenhet av koordinering av sjukskrivna.
 • Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll, du tycker det är stimulerande att vara med och utveckla arbetssätt och vi ser gärna att du tar aktiv del i utvecklingsarbetet. Du är engagerad och har lätt för att samarbeta. Du är drivande i rehabiliteringsfrågorna och kunnig inom försäkringsmedicin. Du trivs med att koordinera flera uppgifter och kontakter genom olika möten med patient, kollegor eller övriga samarbetspartners.

Övrig information

Start: Efter överenskommelse

Omfattning: 100%

Anställning: Visstidsanställning (föräldravikariat)

Placeringsort: Nyköping

Lön: Månadslön efter överenskommelse

Om Kry

Kry är en av de snabbast växande aktörerna inom primärvård i Sverige. Men vi skiljer oss från mängden på fler sätt än så. Hos oss är innovation ett ledord, och genom att utmana status quo driver vi en utveckling som gör högkvalitativ, modern vård mer tillgänglig för alla. Allt vi gör är utformat efter hur människor faktiskt lever sina liv idag. Genom att bygga vårdmottagningar med fokus på patienternas behov, anställa enastående vårdpersonal och se till att de trivs, samt utveckla teknik som gör det enklare att få – och ge – vård, revolutionerar vi sjukvården och skapar verklig förändring i människors liv.

Kontakt

Vill du vara med och utveckla svensk primärvård och tror att den här tjänsten passar dig - tveka då inte att söka. Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta elin.lamby@kry.se (medicinsk rekryterare på Kry).